Hír: Farcry - Slaves of Chaos - lemezkritika
(Kategória: Lemezkritika)
Küldte: Andrea
szerda 11 április 2012 - 11:19:54

A thrash irányzat mindig is a szívem csücske volt, akár hallgatni, akár művelni kell a muzsikát. Így nem nehéz kitalálni, hogy azonnal rákaptam a mézesmadzagra, mikor erről a munkáról értesültem.
Hamar neki is álltam kicsomagolni a kapott zip adagot, mely általában a kritikára váró hanganyagon kívül jobb esetben egy csoportképet tartalmaz. Majd leestem a székről, mikor észrevettem, hogy ez a csomag egy valóságos információ tárház, így a zenekar már az első dal első hangja előtt kivívta elismerésem.


A 2003. évben alakult, jelenlegi formájában 2008 óta működő Farcry tagjai idén márciusban egy igen ütősre sikerült, tíz tételt tartalmazó cséphadarással álltak elő kifejezetten extreme metalra hangolt, szerb illetőségű Grom Records gondozásában. A nemzetközi kiadónak köszönhetően, világszerte piacra kerülő első lemez, a "Káosz rabszolgái" egy minden felesleges sallangtól mentes, szög egyszerű, mégis hatásos borítóval ellátott anyag. Egy sokat sejtető intro után nyomban bele is csapnak a sűrűjébe. A dalok hossza is az ideálisnak mondható nem egész négy perces átlagot hozza, az első perctől az utolsóig földbe döngöl, mégsem folyik össze egy zúzdamaszlaggá.

A lemezt hallgatva rengeteg név beugrott a Casketgarden, Kreator, Obituary és még sorolhatnám. Sok mindenre emlékeztet, amit hallok, mégis egyedi. Tömény darálás és progresszív zenei határokat súroló komplex megoldások jellemzik az anyagot, a sodró blastbeat áradattól kezdve a teljesen beteg kiállásokig. A szövegek témái, mint például a vallás, félelem, élet és halál hűen követik az irányzat alapelveit.

Minden elvetemült extrém thrash rajongó számára kötelező ezzel a zenekarral megismerkedni, garantáltan nem okoznak csalódást. Ez maga a minőségi agyhalál.

Kis Tamás-gitár, ének
Kis János Benedek-gitár
Patkós Péter-bőgő
Abonyi Attila-dob

http://www.myspace.com/farcrymetal


Szerző: Novák Árpád


Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.4 )