Hír: Katonaárvákon segít a győri rockzenekar
(Kategória: Koncert)
Küldte: Andrea
kedd 02 április 2019 - 14:29:40

Az árván maradt Németh testvérek megsegítésére a Várakozni Tilos! győri rockzenekar jótékonysági koncertet ad április 3-án, szerdán. Mindenkit hívnak és várnak, akik szeretik a jó zenét és segítenének a nehéz helyzetbe jutott családnak.
Esti próbájukon látogattuk meg a srácokat, akik már javában gyakoroltak a jövő szerdai jótékonysági koncertre. Hetente egyszer vagy kétszer, pár órára találkoznak a Betonban, hogy átvegyek a dalokat, vagy éppen újak szülessenek. Műsorukon hazai dallamos rockdalok csendülnek fel, saját szerzeményekkel színesítve. Hamarosan az első kislemezük is megjelenik. Függ Gergely énekes már több győri zenekarban is megfordult, szívügye a rockzene és a jótékonykodás.

– Kicsivel több, mint egy éve alakultunk, nagyon jó csapat jött össze! Ahányan vagyunk, annyiféle zenét kedvelünk a rockon belül, így a repertoárunk is elég gazdag. Október óta folyamatosan koncertezünk, s szerencsére egyre jobb visszajelzéseket kapunk – mondta a frontember a Győr+ Médiának, aki egyébként a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred főtörzsőrmestere. A zenekar basszusgitárosa régebben viselte az egyenruhát, ma már civil. A banda tehát több szállal is kötődik a Magyar Honvédséghez, a Németh gyermekek édesapja pedig nyugdíjas katonaként hunyt el, évekkel ezelőtt.– Sajnos nemrég az édesanya is elment, így a gyermekek egyedül maradtak – folytatta Gergő. – A legnagyobb, már felnőtt fiú vállalta, hogy testvérei gyámja lesz. Ez persze nem kevés anyagi teherrel is jár, éppen ezért mi úgy gondoltuk, hogy közvetve, a zenénkkel próbálunk meg segíteni nekik.
A katonai szálat követve kézenfekvő volt tehát, hogy helyszínnek a Béri Balogh Ádám Katonai Középiskola és Kollégium épületét válasszák. Ebben segítségükre volt a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred. Az alakulat egyébként is sokszor segít bajba jutott jelenlegi és egykori bajtársaiknak. Ám nem csak ők fogtak össze a jó ügy érdekében, sokan jelezték már a zenészeknek: szeretnének melléjük állni!

– Köszönjük mindenkinek, aki velünk van, s bármely módon csatlakozott a kezdeményezésünkhöz. A koncertre érkezőknek semmiképp sem szeretnénk megszabni, hogy mennyi pénzzel támogassák a testvéreket, ezt mindenkire rábízzuk. Egy dobozt helyezünk ki, amit a buli végén lezárunk, s így adjuk oda majd a nagyfiúnak. Tehát mi azt sem fogjuk tudni, mennyi gyűlt össze, de szerintem ez így van jól... – zárta mosolyogva Gergő.

A zene és a bajtársiasság már többször is megmutatta erejét, így a szervezők joggal bíznak abban, hogy a hívó szó most is sokakhoz eljut és eljönnek, hogy egy igazán jó ügy érdekében bulizzanak egy hatalmasat.

Április 3-án, este fél 7-kor tehát mindenkit szeretettel várnak a Várakozni Tilos! tagjai a Bercsényi ligeti helyszínre, akik ígérik: rajtuk nem fog múlni az este sikere!

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/299259584085218/

Zenekar oldala:
https://www.facebook.com/varakoznitilos/
Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3994 )