Hír: FlegmA – „Nem állunk egyik oldalon sem, az éremnek nincs vonzó oldala” - Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
szombat 17 november 2018 - 14:33:34


Flegma. Tényleg az?

Szeretünk tükröt tartani a világnak, a mindennapi életből merített témákat tolmácsolni saját megfogalmazásban. Ez minden esetben őszintére és sok esetben nyersre sikeredik, így a hallgatók számára eléggé Flegma a FlegmA.

Flegma AkutPunktura volt korábban a nevetek. Miért változtattatok?

Miután távoztam a Pittbulból, rengeteg dalszöveg, ötlet maradt, amit szerettem volna megvalósítani egy új formációban. Viszont ahogyan a csapat igazán kezdett összeállni, ráébredtünk arra, hogy nem kifejezetten csak punk témákkal szeretnénk foglalkozni. Mindenki adott egy szeletet magából, így lett a 4 zenészből egység, zenekar.

A kapj a fejedhez lemez után, Teca érkezésével szerettük volna a változást egyértelművé tenni a közönség számára is.

Kicsivel több, mint 3 éves a zenekar. Mit tartasz az eddig legnagyobb sikernek?

A mai zenei életben mindent meg kell becsülni, mindennek örülni kell. Számunkra az is ép olyan siker, ha látunk valakit, aki a pólónkat viseli, mit az, ha jól sikerült egy koncert, turné.

Áprilisban kijöttetek egy EP-vel. Milyen volt a visszajelzés, és milyen formában próbáltátok eljuttatni az anyagot a rajongókhoz?

A Tükröt tartok EP ismételten FlegmA hangvételű, ahol helyett kapott a társadalomkritika, a politika egyaránt. Maga a lemez megjelenése több online zenei portálon jelen volt, mint hír, emellett saját YouTube csatornánkon, valamint honlapunkon tettük közzé a nagyérdemű számára.

A visszajelzés pozitív volt, ami talán leginkább a Tükröt tartok címadó dalnál vehető észre.
HUNtalanul. Egy szép lassú dal, tele mondanivalóval. Hogy született?

Mint ahogyan említettem, a dalaink tartalmát abból a világból merítjük, ahol mi is élünk, ahol mi is szemben találjuk magunkat a problémákkal, mint ahogyan jelen esetben is. Ha fáj a fejed, attól még, hogy sapkát húzol rá, a fájdalom még ott marad, hiába takarod el azt.

Van olyan ismerősünk, aki a hitelek miatt lett HUNtalan, aki szemlesütve mondta magáról, hogy „lecsúszott tróger”. Találkoztunk olyannal, aki a markát tartva némi apró reményében csak annyit mondott, hogy „nem vár más, csak a sír”.

Igazából elég csak nyitott szemmel járnia az embernek és egy pillanatra félretéve saját magát, észrevenni a sorsokat. Mi csak ennyit tettünk.Politizáltok, vagy tisztán láttok?

Nem kenyerük a politika, bár a punkkal igencsak egybeforrt. Igazából mi nem is vagyunk kifejezetten punk csapat. A szöveg világunk csupán rávilágít a rendszer hiányosságaira, hibáira, mindezt nyersen, őszintén. Nem állunk egyik oldalon sem, az éremnek nincs vonzó oldala.


Hogy értékelnéd a 2018-es évet, és mi várható 2019-ben?

Ez az év munkával telt, megszületett egy EP, amire készült egy animációs és egy lyrics videó, majd ezt követte a HUNtalanul. Mindamellett készültek a következő lemez dalai is.

Fontos célt értünk el azzal, hogy találtunk valakit, aki a FlegmA tagjait egybe fogva, élére állt és a vezetésével magasabbra tehessük a lécet.

2019-ben szeretnénk a megkezdett utat járni. Minél több helyen megjelenni új videókkal és lemezzel jelentkezni, amit már nem saját gondozásban lenne jó eljuttatni a közönségnek.


A kérdésekre Jepy válaszolt.
FlegmA Facebook: https://www.facebook.com/flegmamusic/
FlegmA Web: http://www.flegmamusic.hu/Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3858 )