Hír: Új helyszínen a 13. Rockfeszt – Dunaszerdahely, augusztus 16-18.
(Kategória: Fesztivál)
Küldte: Andrea
vasárnap 12 augusztus 2018 - 17:17:32

Augusztus közepén újra a rockzenéé a főszerep, ismert, kedvelt, kevésbé ismert és feltörekvő zenekarok állnak a színpadra, a keményebb zenét kedvelő közönség pedig három napig hallhatja, láthatja őket, táncolhat, szórakozhat koncertjeiken.

Az egyik nagy változás a fesztivál életében a helyszín változása. Az idén ugyanis a dunaszerdahelyi reptér ad otthont a háromnapos fesztiválnak. Az eddig főleg területileg behatárolt park helyett sokkal nagyobb lehetőségek nyílnak a RockFeszt előtt, legyen szó a kempingről, parkolásról, vagy éppen a koncertek helyszínéről. Sokkal praktikusabb, területileg nagyobb, és biztonságosabb lehetőség nyílik a parkolásra. Az elmúlt évekhez képest nagyobb lesz a kempingnek kijelölt terület is. És ami a legfontosabb: több hely lesz a koncertekre. Alapvető változás az eddigiekhez képest, hogy két színpadon zajlanak a koncertek. Lesz természetesen nagyszínpad, ahol a headlinerek, a kiemelt zenekarok lépnek fel. Ez elsősorban főműsoridőben üzemel. Az idei újdonság, a kisebb színpad pedig az egyik sörsátor alá kerül, ide főleg a feltörekvő zenekarokat és közönségüket várják a szervezők. Amellett, hogy tető kerül a közönség feje fölé, egyfajta klubjelleget is kölcsönöz a koncerteknek. Emellett van praktikus előnye is a két színpadnak - sose leszünk zene nélkül, gyorsabbak lesznek a zenekari átállások.

A megnagyobbodott fesztiválhelyszín, a két színpad lehetővé teszi azt is, hogy több zenekar lépjen fel, mint az elmúlt időszakban. Délután a közönség által megszavazott zenekarok lépnek fel, este a nagyszínpadon a kiemeltek, míg a szervezők által kiválasztott feltörekvő zenekarok a sörsátorban szórakoztatják a rockereket. A nagyok közül minden napra jut több is, figyelembe véve a célközönséget - a fiatalabb, a kevésbé fiatal és az idősebb zenekedvelők is megtalálják a maguk kedvenceit. Az idei húzónevek: Depresszió, Rómeó Vérzik, Karthago, Kalapács, Leander Kills, Road, AWS, Copy Con, Zorall, P. Mobil, Phoenix Rt.


Ahogy korábban, most is lesz lehetőség kempingezésre. A háromnapos belépőt vásárlóknak továbbra is lehetősége van ingyenes sátorozásra. Ahogy eddig, most is várják a családokat, hiszen adott lesz a zuhanyzási lehetőség, minőségi toaletteket biztosítanak a szervezők, és újra lesz gyereksarok. Ja, és a felnőtt kíséretében érkező 12 év alatti gyerekek számára ingyenes a belépés! Tavaly a fesztivál ráerősített a családi programokra, délután különböző programok, játékok várják a fesztivállakókat. Eddig is nagyon ügyeltek a rendre és a tisztaságra, ezt a hagyományt az idén is folytatják, amiben nagy segítségükre lesz Dunaszerdahely városa. Amire pedig mindig büszke volt a szervező csapat, hogy olyan fesztivált, olyan szórakozási lehetőséget kínálnak, amelyen emberbarát árakon szórakozhat az egész család - ehhez persze hozzájárul a gazdag és megfizethető étel- és italkínálat is.
Azt eddig is tudtuk, hogy az egész Kárpát-medencéből jön a fesztivál közönsége, már az idén is sok visszajelzést kaptak a szervezők a határokon túlról érkezőktől. Zenei téren is elindult egy nemzetközi vonal, amely a szervezők reményei szerint gyümölcsöző jövő előtt áll. Budapest legnagyobb rock szórakozóhelyei társultak a RockFeszthez, az idén megosztós játékban és a fesztivál vetélkedői során belépőket lehet nyerni a Barba Negra jóvoltából Joe Satriani koncertjére, Budapestre. És ha már játék! Tavaly nagy sikernek örvendett az egyedi készítésű gitár, melyet egy szerencsés látogató nyert meg. Idén sem maradunk nyereménygitár nélkül, közönségszavazáson lett kiválasztva a fesztiválra elkészülő megnyerhető példány.

„Területben, szórakozási lehetőségekben, minőségben szeretnénk továbblépni, amihez nagy segítséget nyújtanak Dunaszerdahely város, a Kisebbségi Kulturális Alap, és akikről sosem szoktunk elfeledkezni, a sok-sok segítőnk, akik a fesztivál teljes ideje alatt teszik dolgukat, hogy mindenki jól érezze magát” - emelték ki a szervezők.


13. RockFeszt - Tudnivalók dióhéjban:

Helyszín: Dunaszerdahely/Sikabony reptér; GPS koordináták: 48.016897, 17.614068

Időpont: 2018. augusztus 16-18.

Belépők:

3 napos belépő elővételben: 15,- €.

3 napos belépő a helyszínen: 20,- €.

1 napos belépő a helyszínen: 10,- €.

Az elővételes jegyek július 1-től augusztus 1-ig vásárolhatók az alábbi helyszíneken:

Dunaszerdahely: Soul Hunter Music Club, Focus Music Shop, Knihy Molnár könyv

Somorja: Knihy Molnár könyv

Bős: HZ pc service

Nagymegyer: Big Man Pub

Illésháza: Virágüzlet

Galánta: Knihy Molnár könyv

Vágsellye: Knihy Molnár könyv

Komárom: Borozó - Európa udvar

Bővebb és folyamatosan frissülő információk:

Facebook oldal - https://www.facebook.com/rockfeszt/

Facebook esemény - https://www.facebook.com/events/229648374252223/


Forrás: http://dunaszerdahelyi.sk/
Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3727 )