Hír: Pandas of Princess – „Aki ebben a műfajban utazik, az mind megtapasztalja a dolgok napos és árnyas oldalát is” - Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
szombat 10 március 2018 - 12:47:20


Pandas of Princess Ez a név meg hogyan jött össze?

Amikor én (Orsó) a zenekarba kerültem, már az első próba után kaptam egy üzenetet Sanyitól, a dobostól, hogy „hurrá, lett 3 pandád!”. Furcsán néztem, majd megkérdeztem, ez vajon mit takar? Elmesélte, hogy az énekeskeresés során ezt a nevet ötlötték ki valami átpróbált és átmulatott nap végén, és hogy ez azt jelenti, hogy benne vagyok a csapatban. Azóta persze folyamatosan viccelődünk azon, hogy ki is valójában a hercegnő ebben a történetben, de a név megtetszett és megmaradt. Rövidítve is aranyos, mert a P.o.P.-nak nincs sok köze a popzenéhez.

2015-ben, azaz 3 éve alakult a csapat. Mik voltak ennek a három évnek a legemlékezetesebb pillanatai?

Egészen pontosan 2 és fél évesek vagyunk, mert 2015 szeptember végén alakult ki az akkori felállás (Carlo- gitár, Sanyi – dob, Dani – basszus, Orsó – ének), azóta csak a basszusgitáros poszton történt változás tavaly nyáron, Kitti érkezésével. A legemlékezetesebb pillanatok szerintem mindig az „első”-k: az első közös próba, amikor mindannyiunkban megmozdult az a valami, amit már régóta kerestünk. Az első közösen elkészített dal (ami egyébként pontosan erről is szól, hogy végre újra érzem azt a lázat, amiről már azt hittem, hogy elveszett), az első nyilvános bemutatkozás... Sok kellemes élményünk van, ez lehet egy jól sikerült próba, vagy egy jó beszélgetés is akár. Ebben a csapatban az a jó, hogy nem csak együtt zenélünk, hanem szoros kapcsolatban vagyunk, ismerjük egymás életét, átmászkálunk egymáshoz, naprakészek vagyunk egymás problémáiból is, szóval ha valaki épp maga alatt van, akkor közösen fel tudjuk onnan tornászni.
És a legkevésbé említésre méltóak?

Biztosan furcsának fogod találni, de én nem igazán tudok ilyet említeni. Mindennek, ami történik, megvan az oka, célja, semmi nem véletlenül történik. Nyilván volt egy pár napos „kevésbé említésre méltó” időszak tavaly, amikor új basszerost kerestünk, de Kitti szerencsére szinte azonnal jött, és azóta is itt van, szóval jól alakultak a dolgok.


Két fiú, két lány. Jól érzem, hogy ebben a zenekarban nincs jelentősége a nemeknek?

Engem sose zavart, és a többieket sem, legalábbis nem mondták. A magam részéről én mindig fiúk között énekeltem, és jobban is éreztem magam, mint ha mondjuk egy lányzenekarban lettem volna. Kitti érkezésével kiegyenlítődtek az arányok, de mi itt nem igazán fiúk vagy lányok vagyunk, hanem egy zenekar tagjai, csapat, amiben mindenki a legjobb tehetsége és ereje bevetésével próbál a közös célokért tenni. Egyedül a dalok hangnemére kell figyelni, hogy se túl mély, se túl magas ne legyen

Mi először egy tehetségkutatón találkoztunk. Sok zenekar szeretné magát ezektől a megmérettetésektől távol tartani. Ti ezek szerint bátran álltok elébe, ugye?

Mindannyian átestünk már a tűzkeresztségen, néhányan többször is... Voltunk jó helyzetekben, sikeresebb időszakokban, díjakat is szereztünk, és voltunk vacak versenyeken, rossz hangosítással, igazságtalan pontozással, de azt hiszem, aki ebben a műfajban utazik, az mind megtapasztalja a dolgok napos és árnyas oldalát is. Ez talán egyfajta szűrő, hogy ki marad fenn, kiben van elég életerő, küzdeni akarás. Mi most már talán megtehetjük a saját magunk iránti tiszteletből és sok év tapasztalatával a hátunk mögött, hogy válogatunk: csak oda jelentkezünk, ahol úgy érezzük, normálisan bánnak velünk, rendes körülmények közt, értelmes, hozzáértő emberekkel beszélgethetünk a zenénkről, akiktől szívesen fogadunk építő jellegű kritikát.
Az S8-as tehetségkutatóban az tetszett meg, hogy a közönség szavazta meg a bejutókat – mi lehetne jobb visszajelzés, mint az, hogy egészen a elődöntőig jutottunk? Most is készülünk egy megmérettetésre, a Fülesbagoly tehetségkutatóra, ahol szintén van egy előválogatás (igaz, nem közönségszavazatokkal), ami szerintem nem rossz dolog; azt feltételezi, hogy nagyjából hasonlóan jó színvonalú, értékelhető, érdemben versenyeztethető zenekarok gyűlnek össze. Mindenkinek szüksége van néha visszajelzésre olyanoktól is, akik nem feltétlenül a közönség fülével hallgatják a zenéjüket, hanem picit szakmaibb szempontok alapján tudnak tanácsokat adni.

Új év ( na jó, picit azért már belecsúsztunk…) új tervek, gondolom. Mik azok?


Tele vagyunk tervekkel és ötletekkel. Év elején megtaláltuk új bázisunkat, azaz próbatermünket, ahol végre nyugodtan dolgozhatunk, ez meg is látszik, hiszen máris 5-6 új dal született, amiket folyamatosan rögzítünk is. Már elkészült a tavalyi demónk után az idei is, mindkettő 3-3 dalt tartalmaz, de persze a hosszú távú céljaink közt szerepel, hogy az összes nótánkat rögzítsünk. Szeretnénk ezeket a felvételeket minél több platformon népszerűsíteni, már a tavalyiak is szerepelnek az összes zenei megosztón, ezeket követik majd az új dalok is. Videoklipeket is tervezünk, először szövegvideó, később élőszereplős kivitelben. Lesz bandafotózás is, hiszen Kitti belépése óta csak néhány fotó készült, szóval épp ideje ennek is. A legfontosabbnak a közönséghez való eljutást tartjuk, így a koncertezés is nagyon nagy hangsúlyt kap a tervek között. Szakmai véleményekhez juthatunk egy-egy tehetségkutatón való részvétellel, ahogy említettük korábban, így ezeket a lehetőségeket is szemmel tartjuk.


https://www.facebook.com/pandasofprincess/Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3581 )