Hír: End of Paradise – „Szerencsére a közönségünk egyre inkább növekszik” - Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
hétfő 01 január 2018 - 17:06:45


Fontos év ez az End of Paradise zenekar életében. Elkészült egy új lemez, egy új gyerek Ez az alkotófolyamat mennyivel teszi mássá egy zenész hétköznapjait?

Igen, mozgalmas egy év volt. A dalok többsége már össze volt rakva, így a felvételekre kellett koncentrálnunk. Az alkotás nem is annyira, de a lemezfelvétel nagyon megterhelő, legalábbis számomra. Mivel a lemezfelvételek nálam készülnek, ezért nekem minden rögzítésnél ott kell lennem, illetve az editálást is én végeztem. Nyugodtan mondhatom, hogy ez munka a javából, és más teendőim mellett igen sok feladattal jár. Közben a koncertekkel sem álltunk le, talán az intenzitásukból vettünk vissza, illetve a lemezmegjelenéssel kapcsolatos tennivalókat is végezni kell. Minden egybevetve a végeredményre viszont nagyon büszkék vagyunk, és amikor kezünkben tartjuk a cd-t, akkor minden belefektetett munka egyből megtérül

Két lemezmegjelenés között a rajongók szoktak érdeklődni az új album iránt?

Szerencsére sokan érdeklődnek az zenekar iránt és nyugodtan mondhatom, hogy a közönség nagy része képben van a történésekkel, így jól tudták, hogy idén lesz lemez, ezt tavaly év végén mi is bejelentettük. Néhány dalt már a megjelenés előtt játszottunk az új lemezről, és ezeknek a fogadtatása is nagyon jó volt a közönség részéről.A megjelenés előtt már elő lehetett rendelni a lemezt. Hogy érzitek? Eredményes volt ez az akció?

Mi meglepődtünk a nem várt nagy érdeklődésen és a rendeléseken. Az előrendeléses csomagokat dedikált cd-vel küldtük ki, valamint passztartót és pólót is lehetett rendelni. Szépen gyűltek a rendelések, minden elképzelésünket felülmúlták, és ennek nagyon örülünk. Legközelebb is lesz ilyen opció, az biztos.

Nagyon igényes a grafika, a pólók, és minden egyéb merch. Mi az, ami a lemezen kívül legjobban tetszik a rajongóknak?

Már csak néhány passztartónk maradt, valamint a pólókból sosem tudunk eleget gyártatni, eléggé kifogytunk belőlük is. Van 3 féle pólómintánk, ezeket nagyon keresik, valamint lesz passztartóból is nemsokára egy újabb adag. Az új lemezhez készült „A kiválasztott” póló nagy népszerű volt, ebből egy másik színváltozatot is tervezünk gyártatni, valamint pulóverünk is lesz. A legelső pólómintánkból pedig szintén lesz utánnyomás.

Koncertek: Sok felé jártatok 2017-ben. Milyen pozitív vagy negatív élményekre tettetek szert?

Egyértelműen pozitív élmény, hogy a közönségünk egyre inkább növekszik. Jó látni, hogy nemcsak a hazai pályán (Székesfehérváron), hanem a fővárosban és Felvidéken is egyre többen kíváncsiak ránk. Ez a tendencia emelkedőben van, amíg nem áll meg a folyamat, addig maximálisan elégedettek lehetünk Negatív élményekről nem nagyon tudok beszámolni, nagyjából azt kaptunk mindenhol, amire számítottunk. Persze voltak súrlódások meg enyhe csalódások, de nem éltük meg ezeket sem akár kudarcként vagy akár rossz élményként. Meg hát mindig a jó dolgokra emlékezünk.

Hamarosan indulnak 2018-as koncertek. Lesz olyan hely, ahol még nem voltatok? Általában hogyan készültök egy olyan bulira, ahol vadonatúj közönség vár rátok?

2018-ra vadonatúj műsorral készülünk. Több koncertünk lesz a Cool Head Klan társaságában illetve a Red Vision zenekarral, aminek nagyon örülünk. A műsoridőhöz igazítjuk a programunkat, hazai pályán természetesen hosszabb, bővebb másorral készülünk, míg valahol csak egy órát játszunk. Régi, még nem vagy alig játszott számok is helyt kapnak a 2018-as koncertprogramban és természetesen az őj lemez nagy részét is eljátsszuk egy-egy koncerten, mivel lemezbemutató turnéról van szó. A turné egyelőre 14 állomásos, de terveink szerint közel 20 bulink lesz 2018 első felében. Győrben nagyon régen jártunk, Nagymegyeren (Felvidék) és Ukkon pedig még sosem, ezek a helyszínek most helyet kapnak a 2018-as turnéban.

Fesztiválokon természetesen a leghúzósabb, legfogósabb dalokkal készülünk, egy-egy nyugodtabb klub bulin pedig egy-egy lassú szám is előkerül

Nagyon érik már egy új videoklip. 2018 lesz ennek az éve?

2018-ra tervezünk egy videoklipet az új lemezen szereplő egyik számhoz. Ez egy történetes klip lesz. Az új lemez címadó dalához viszont nemrég elkészült egy image-klip, ami a videó megosztókon megtalálható.
Ha lenne kívánságkosár, hova szeretnétek eljutni?

Számunkra az elsődleges cél, hogy növeljük a közönségbázisunkat és úgy gondolom, hogy jó úton haladunk efelé. Örülünk neki, hogy a tavasz folyamán 3 alkalommal is eljutunk Felvidékre, az ottani közönség mindig nagy szeretettel fogad bennünket. Erdélybe szeretnénk még eljutni, utoljára ott 2012-ben voltunk, és nagy élményt jelentett számunkra. Az ősz folyamán tervezünk egy-két erdélyi koncertet, bízunk benne, hogy ez realizálódik. A kérdésre válaszolva: még több fesztivál és még több külföldi buli az elsődleges cél


A kérdésekre Tóth István László válaszolt.
https://www.facebook.com/endofparadise/


Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3489 )