Hír: Steroid – Jövőre a Zorallal turnéznak – Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
hétfő 30 október 2017 - 06:25:05


A Steroid 2006-ban alakult. 2010-ben jelent meg bemutatkozó kislemezük, melyet az elmúlt években még három követett. A zenekar mindig törekedett az egyedi hangzásvilágra, a hard rock és a metal elemeit ötvözik, olyan „Steroidos” tuninggal. A csapat nem csak a dalírásban termékeny, a legnépszerűbb nótáira klipet is forgat. Jelenleg hat hivatalos videoklippel rendelkeznek, melyeket önerőből forgattak. A Steroid játszott már a Kalapács, az Akela, és a Pokolgép vendégeként, néhány kisebb-nagyobb fesztiválnak évek óta rendszeres fellépői.

A Zorall 2018-as vendégzenekara a Steroid lesz. Ebből az alkalomból készült ez az interjú. A kérdésekre Sáfár Krisztián, a zenekar frontembere válaszolt.

Idén 11 éves a zenekar. Ha visszagondoltok erre a sok-sok évre, mi volt az a három momentum, amire mindig szívesen emlékeztek?

Az első momentum mikor találkoztunk .A banda egykori dobosával, Gyetvai Danival egy középiskolába jártunk s neki köszönhetem, hogy megismerkedtem Csülökkel (Várszegi Attila) és Csontival (Csontos Péter).Akkor még egy Ophidius nevű formációban zenéltünk, ahol Soltész Attila barátunk volt az énekes.

Ez a fúzió Attila kilépésével meg is szűnt, viszont már kialakult köztünk a baráti kapcsolat , így abban maradtunk, hogy folytatjuk másik névvel. megalakult a Steroid.

A zenekar individualitása már a kezdetektől abban volt, hogy mind a négyen külön fajta zenei műfajt képviseltünk, így két lehetőség volt: feloszlunk, vagy egymás agyára megyünk és alkotunk valami olyan zabigyereket, ami ezen műfajok stílus elemeit magában hordozza. Ezen anyagok: Első Dózis, Skizofréniás EP és a „MÉG!” nagyalbum.
Második kedves emlék, aminek volt az árnyoldala is: Amikor megcsináltuk az első nagy albumunkat. Bár a stúdió sok energiát kivett belőlünk, meg lett a gyümölcse. Egy olyan anyag, ami tükrözte négyünk hozzáállását, irányzatát a zenéhez.Ő volt a MÉG! nevet viselő albumunk.De, hogy lehet ennek árnyoldala? Gyetvai Dani kilépett a zenekarból.

Így hangulatilag bár a felhők között érezhettük volna magunkat a MÉG!–nek hála, nem volt öröm, hisz dobos nélkül nem tudtuk turnéra fogni az anyagot, így megindult a zuhanórepülés, új dobos keresése.

Harmadik momentum. (fény az alagút végén)Dobos terén voltak beugró haverok, de nem tartott sokáig a közös munka s akkor „mint szennyből az angyal” rátaláltunk Pötyire (Ujj Árpád ).Már az első találkozásunkkor éreztünk, hogy működni fog a dolog.Szóval „Ujj”á született a Steroid Nem hazudok, két hónapra rá végre élőben is játszhattuk a „MÉG!” dalait és születőben voltak a második korong anyagai is.2016. Szeptember 1-én meg is jelent a Soha Többé- 7 új dalunkkal.


Elég termékeny a csapat, mármint ami a lemezmegjelenést illeti. Hogy születik egy Steroid dal?

Én megírom a szöveget egy alap témával, vagy Csülök hozza a témát és én ráírom a szöveget. Utána bevisszük, a közösbe s együtt összerakjuk Pötyivel és Csonával.

Négy saját kiadású lemez. Soha nem gondolkodtatok egy kiadóval való együttműködésben?

Gondolkodni gondolkodtunk, pillanatnyilag nem találtuk meg még azt a kiadót, akivel közösen együtt tudnánk működni. De ami késik, nem múlik.

Ha jól számoltam, hat hivatalos videoklipetek van. Hogy döntitek el, hogy melyik dalra készüljön el egy mozi?

Közös megegyezés alapján választunk, törekszünk arra, hogy azok a dalaink kapjanak videót, amiknél egyből a zenére-dallamra is felfigyel a néző s így kedvet kap a többi dal meghallgatására.


2018. Zorall turné. Hogyan készültök erre az igen sűrű évre? Gondolom, azért megy a tervezgetés

Igen megy a tervezgetés, nagyon jó lesz és már várjuk, hogy felpörgessük a bulit olyan Steroidosan a Zorall előtt

Az ország összes pontjára el fogjátok juttatni a steroid adagokat Mire számíthatnak majd a „rajongó-jelöltek”?

Mindenki kapni fog egy adag Steroid dózist Igyekszünk a lehető legjobb formánkat hozni, hogy megmozgassuk a közönséget! Egy két feldolgozást is játszunk, hogy a közönség, még ha nem is ismer minket, be tudjon kapcsolódni az éneklésbe.

Bár a turné is bőven elégnek tűnik, de valami mással készültök még 2018-ban?

Igen készülünk, de ez meglepetés annyit mondhatok, hogy érdemes követni Facebook oldalunkat: www.facebook.com/Steroidrock/ és a Youtube csatornánkat.

Ha képzeletben üzenhetnétek annak a sok-sok embernek, akik előtt játszani fogtok jövőre, mint mondanátok?

Várunk titeket a koncertre, hogy együtt szedjük szét a színpadot! Garantáltan jó buli lesz!


Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3407 )