Hír: Green Hell – Bizakodóan tekintünk a jövőbe - Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
vasárnap 06 augusztus 2017 - 10:25:43


Kicsivel több, mint három éve volt az első Green Hell koncert. Ki merre zenélt korábban, illetve zenéltek-e jelenleg más formációkban?

Laci: Ati: 2005-ben a Contrast-ban kezdte (progresszív rock) 2007-2010 Theseus (hard rock) Aztán jazz és blues zenekarok. Majd a B Terv tagja lett. 2013 novemberben vendégzenész a Mobilmániában. Bandi: 1986 A-Sector, (hard rock), 1991 Drunk N Witch (heavy metal) 2007-től dobos a Sitting Bull-ban, 2011 Error

Én: 1991 Last Darkness (thrash metal) 93-tól 10 év kihagyás. 2003-tól sikertelen próbálkozások. 2008-tól közel 4 év Barcelonában, zenélés nélkül. 2013-tól Hellowinners (Helloween tribute) és Green Hell párhuzamosan. Közben néhány koncert a Karcolat, majd a Fall N Angels zenekarokban. Tavaly beszálltam a Csillag a határos ég alterock zenekarba is. Zolinak a Green Hell az első zenekara.

Elég gyorsan összehoztátok az első albumot. Milyen formában jelent meg és hogyan terjesztettétek?

Zoli: az első albumot magánkiadásban jelentettük meg promóciós céllal, interneten, baráti körben és koncerteken terjesztettük. Főleg koncertszervezőknek, sajtónak, és kluboknak adtunk belőle, ezzel is reklámozni a zenekart. Ez az anyag ingyenesen meghallgatható a YouTube-on. Elég sok számhoz készült klip is, amit szintén meg lehet nézni.

Laci: Az első lemezt azért vettünk fel, mert összeállt egy nekünk tetsző anyag. Anyagi gondok miatt 50 db készült promó céllal.
Idén márciusban jött a következő album, melyről egy kritika is született a HammerWorld Magazinban. Kiadóban sosem gondolkoztatok?

Zoli: igen, szó volt róla, de úgy gondoltuk, hogy előbb megismertetjük a zenekart a közönséggel és inkább a koncertekre koncentráltunk. Ezért alapítottuk a Green Hell klubbot is, ahova bárki ingyen eljöhetett bulizhatott velünk és sok más vendégzenekarral. Az új anyagot már mindenképpen kiadónál szeretnénk megjelentetni, hisz tele vagyunk új ötletekkel nagyon gyorsan készülnek az új dalok, a zenekar nagyon kreatív és szinte minden próbára új ötletekkel állunk elő.

Laci: A kiadók nem kapkodtak az anyagért, így ez önerőből zsákutca lett. De természetesen szeretnénk rendes kiadót.


Mit kell tudni a Green Hell klubról?

Zoli: Elsősorban a magunk és a közönségünk szórakoztatására jött létre, hogy lehetőséget adjuk a közös bulizásra, más ismert és kevésbé ismert zenekarokkal együtt. Az évek alatt elég sok vendégzenekart hívtunk meg pl: Toportyán férgek, Zsarnok, Elekctric Joe. Mindig jó hangulatban teltek a koncertek, de sajnos most új helyet kell keresnünk, mert az eddigi hely, ami egy nagyon jó barátunk terme volt sajnos eladták. Reméljük, minél előbb találunk egy új helyet és meg is ünnepeljük egy jó Green Hell bulival.

Laci: A G.H.K. a virágzó óbudai undergrundnak és egy eldugott koncertteremnek köszönheti létrejöttét. Az első 2015 januárban volt aztán kb. 2 havonta követte a többi. Több tucat zenekarból válogatunk. A szerintünk színpadképesek szívesen léptek fel a társaságunkban. A 20-60 fős közönség hamar kialakult. A tavaji évzáró 5 zenekaros minifesztté nőtt. Az épület jelenleg eladás alatt ezért a Klub jelenleg helyiség nélkül bizakodik a jövőben. Ősztől, ha minden klappol, lesz újra helyünk.

Mi volt a zenekar életében a legemlékezetesebb esemény a fennállás óta?

Zoli: Sok emlékezetes esemény volt, talán az első anyag felvétele, és jó pár koncert külföldi zenekarokkal, ahol nagyon jól éreztük magunkat, és ők is élvezték a előadásunkat, sok barátság szövődött ezáltal, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

Laci: Jó emlékek leginkább a Route 66 és a régi S8 klubokból a sok buli hazai és külföldi zenekarokkal

Mi az, amire nem szívesen emlékeztek?

Zoli: Ezt nem nagyon részleteznénk, mert jobb nem gondolni a rossz dolgokra, de volt olyan koncert, amit jobb lett volna kihagyni.

Laci: Kellemetlen emlék, hogy 25-30 klubtulajdonosnak írt emailból nulla pozitív válasz érkezett. Önerőből ez is zsákutcának bizonyult.

Az év felénél járunk, de gondolom, vannak még tervek 2017-re. Mik azok?

Zoli: Szeretnénk sokat koncertezni, járni az országot, több vidéki helyre eljutni, mert ezekre eddig nem sok lehetőség volt. Találtunk egy új managert a zenekarnak, úgyhogy most nagyon bizakodóan tekintünk a jövőbe.

Laci: Minél több emberhez eljuttatni a zenénket. Új dalok írása. 2018 decemberben új lemez.


https://www.facebook.com/GreenHellBudapest/


Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3284 )