Hír: Revival – Rengeteget kell dolgozni a sikerért - Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
csütörtök 25 május 2017 - 06:12:21


A zenekarok, akikkel már készítettem interjút, tudják, hogy a névválasztás kérdése a mániám Revival. Miért?

Zán Tamás: Az egész 2014-ben kezdődött PapóStíl néven. A rock zenei vonalat követtük, ironikus, társadalomkritikus szövegekkel. Kis idő múlva meg kellett hoznunk a döntést, hogy tagcserére van szükség. Így Barczi István basszusgitárossal ketten maradtunk. Mindenképpen folytatni akartuk tovább a zenélést, így a célunk az új tagok keresése lett.

Az új emberekkel megírtuk a "Nem minden az aminek látszik" című dalunkat és éreztük, hogy a nevünk nem tükrözi a mostani stílusunkat, illetve a mondanivaló is teljesen más lett, ezért kapta a zenekar a „REVIVAL”, mint újjászületés nevet!
Vidékről mindig egy picit nehezebb betörni. Nektek mik a tapasztalatok?

Barczi István: Tény, hogy a fővárosban működik a legtöbb klub, viszont szerintünk vidéken sem annyira rossz a klubélet, mint ahogyan azt sokan állítják. Nem feltétlenül egy adott hely hibája az, ha a zenekar egy 200 férőhelyes termet nem tud megtölteni. Ezért rengeteget kell dolgozni és még az sem feltétlenül elég, ha már van neved a szakmában.

Kaló Dániel: Tehát ezzel azt akarjuk mondani, hogy egy Budapest központú zenekarnak ugyan olyan nehéz érvényesülni vidéken, mint nekünk Budapesten.Könnyen befogadható, dallamos rockzenét játszotok, magyar nyelven. Ez már így alap lehet a sikerhez. Ez tudatos volt, vagy egyszerűen csak ilyen hatások értek benneteket?

Tóth Gergő: Magyarországon szeretnénk működtetni a zenekart, magyar embereknek. Itthon pedig könnyebb úgy érvényesülni, hogy az anyanyelveden énekelsz. Úgy gondolom, hogy az emberek elsősorban a szöveggel tudnak azonosulni, hiszen egy koncert akkor sikeres és van meg a megfelelő kapcsolat és interakció, ha a közönség együtt énekli, üvölti a dalszöveget a zenekarral. Úgy gondolom, hogy az ember igazából a saját anyanyelvén tudja magát a gondolatait és érzéseit a legjobban kifejezni, ezért egyértelmű volt, hogy az anyanyelvünkön szeretnénk megszólalni és átadni azt az energiát, mondanivalót és szeretetet, amit a zenénk által közvetíteni szeretnénk. A dalszövegeimmel arra törekszem, hogy érzéseket váltsak ki az emberekből, és hogy valamiféle értéket képviseljenek és mélyen hassanak ebben az egyre inkább felszínesebbé vált világban. És számomra az írás egyfajta önterápia és önismeret is, ami közelebb visz magamhoz és segít lezárni, feldolgozni magamban dolgokat azáltal, hogy kiírom és kiéneklem magamból.

Turnéztatok néhány nagy bandával. Kik voltak ezek, és mennyit tudtatok profitálni az előzenekaroskodásból?

Zán Tamás: A koncertjeinken többek között játszhattunk olyan zenekarokkal, mint a Kowalsky Meg a Vega, Tankcsapda, Depresszió, AB/CD , illetve Vikidál Gyulával is!

Úgy gondolom, hogy abszolút jót tett, hogy ilyen nagy és elismert zenekarok társaságában játszhattunk, hiszen a fent említett koncertek után nagyon sokan jöttek oda hozzánk gratulálni, és ami a legfontosabb, hogy azóta szeretik és követik a zenekar pályafutását. Még egy-két idegen helyen meg is jegyzik ismeretlen emberek, hogy „Revival? Nem ti játszottatok a Depresszió és a Tankcsapda előtt? Én is ott voltam. Ügyesek vagytok! Jó buli volt!”

Szóval mi szeretnénk a jövőben is új emberekkel megismerkedni, nagyobb zenekarok társaságában!


Nagy hangsúlyt fektettek a dizájnra. Klassz promófotó, klassz logó. Ebben egyetértés volt a zenekaron belül?

Kaló Dániel: Lényegében mindent tudatosan csinálunk, így a promóciós fotókat, logókat és látványterveket is. Mindenkinek számít a véleménye és az ötlete a zenekarban, ezért úgy formáljuk őket, hogy mindenkinek tetsszen! Egyébként a művelet úgy szokott zajlani, hogy megbeszéljük milyen jellegű fotó-logó-stílus kellene és azt Tomi a számítógépen megvalósítja.Ő elküldi nekünk, mi pedig mondjuk, hogy mi a jó és mi az, ami kevésbé. Például egy logónál, vagy borítónál fontos, hogy egyetértés legyen.

Mik a rövid illetve a hosszú távú terveitek?

Tóth Gergő: Rövid távú terveink közt szerepel, hogy a „Szétszakít” kislemezünk negyedik dalát és videoklipjét elkészítsük. Szeretnénk a lemezen lévő dalokat a médiában is megismertetni, párhuzamosan a nyári koncertjeinkkel! A hosszú távú terveinkben pedig benne van a második nagylemezünk, de erről még több dolgot nem árulhatok el!
Hol láthatnak benneteket legközelebb?

Barczi István: A „Szétszakít” tavaszi turnénk végénél tartunk. Legközelebb május 27-én Tiszaújvárosban lépünk fel a Mambo Clubban, illetve Június 2- án Budapesten a Dürer kertben láthat minket a közönség!

https://www.facebook.com/revivalzenekar/
Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3158 )