Hír: Icarus – Nem szeretnénk egy sablon zenekar lenni - Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
hétfő 27 március 2017 - 15:39:43


Icarus. Ha jól tudom, nem ezen a néven kezdtétek. Miért pont ezt a nevet választottátok?

Igen, jól tudod. Best Mistake néven kezdtünk el eleinte dolgozni. Azért tartottuk fontosnak, hogy Icarusra váltsuk a nevünket, mert ez hordozza magában a zenénk alapkoncepcióját és eszenciáját. Egyben jelenti számunkra a lázadást és a fényhez vezető utat is. A választás meg egyszerű volt, mivel tulajdonképpen az énekesünk, Varga Attila szólóprojektje is ezen a néven futott. Úgymond vissza a gyökerekhez.

Körforgás néven tavaly nyáron bemutatkoztatok egy kislemezzel. Hogy fogadta a közönség és volt-e lehetőségetek a szakmának is megmutatni az anyagot?

Szerencsére pozitív visszajelzéseket kaptunk. Nem mondanám, hogy a koncertjeinken mindenki kívülről fújja az EP összes sorát, de az újabb számokra is megmozdul a közönség.

Hogy jobban megismerjenek benneteket az olvasók: milyen stílusba sorolnátok magatokat?

Modern metált játszunk magyar szövegekkel. Alapjában véve nem szeretnénk egy sablon zenekar lenni, ugyan azokkal a sokadszorra lerágott témákkal mind zenében, mind szövegben. Inkább próbálok mindig olyan szövegeket írni, amik elgondolkodtatók, netán vallásosak vagy társadalomkritika. Az előző kislemez is önmagunk kereséséről, a teremtésről szól és, hogy a mai világban mennyire kiszakadtunk a valóságból (Láthatár).(Attila - ének)


Viszonylag sokat koncerteztek Budapesten. Hogy álltok a vidéki bulikkal?

Most tavasszal másodszorra fogunk fellépni Pátyon és nyárra szerveződik egy Balatoni buli is. Szeretnénk kikerülni a komfortzónánkból és vidék felél nyitni, folyamatosan dolgozunk is ez ügyben.

Azt olvastam a Facebook oldalatokon, hogy van még jó pár kiadatlan dalotok. Mi ezzel kapcsolatban a rövidtávú terv?

Egy elég jó, termékeny időszakban vagyunk így folyamatosan íródnak az újabb számok. Két dal van, ami a próbaterem levegőtlen környezetében már elég jól megérlelődött, így most azokra fordítanánk időt és energiát, hogy a következő hónapokban ki is tudjuk adni.

Egy zenekar beindítása mindig nagyon nehéz. Terveztek-e olyan közönségcsalogató dolgokat, mint például egy videoklip?

Mai zenei közegben kihagyhatatlan a közösségi média lehetőségeinek kihasználása, és fontosnak tartjuk a zenénk hangulatának képi megjelenítését is. A fent írt számok egyikére tervezünk egy hangulatklipet amiben a zenekarok tagjait is jobban be tudnánk mutatni, emellett egy elő akusztikus felvétellel is meg szeretnénk majd lepni a hallgatóinkat.

Hol láthatnak benneteket legközelebb?

Legközelebb a Dürrer Kertben a Moshing Rabbits fesztiválon április 14-én találkozhattok velünk.

https://www.facebook.com/events/1460164477357103/https://www.facebook.com/icaruszenekar/
Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://metalkilincs.hu/news.php?extend.3039 )